Bezoek de tentoonstelling en doe de speurtocht Deze unieke expositie biedt de kans om de fascinerende wereld van minuscule beestjes te ontdekken, die normaal gesproken verborgen blijft voor het blote oog. Tijdens deze tentoonstelling maak je kennis met onder andere springstaartjes, die met duizenden samenleven in een vierkante meter grond, en beerdiertjes, die zelfs bij diepvries temperaturen kunnen overleven. Door haarscherpe foto’s en films leer je over deze wonderlijke wezentjes en hun bijzondere leefomstandigheden. Deze zomer kun je bij Stad & Natuur alles ontdekken over deze minuscule beestjes. Ze zijn vastgelegd op haarscherpe foto’s en films, zodat je ze van heel dichtbij kunt bewonderen. Laat je verbazen door barende watervlooien en verwonder je over klokdiertjes die zo hard met hun ‘armpjes’ wapperen dat hun eten vanzelf hun mini-maag binnenstroomt. Daarnaast krijg je de gelegenheid om door microscopen te kijken en een hele nieuwe wereld te ontdekken. Deze educatieve ervaring biedt een verbazingwekkende microscopische ontdekkingstocht door de natuur van de polder.

Speurtocht Vierkante meter natuur Heb je de tentoonstelling bezocht? Dan kun je daarna buiten speuren met de speurtocht ‚Een vierkante meter natuur‘. Deze is beschikbaar voor kinderen van 4-8 jaar en van 9-12 jaar. Uiteraard onder begeleiding van eigen ouder / verzorger / BSO leider, etc. De speurtocht leidt je door het bos en je leert er van alles over virussen, bacterien en organismen in de natuur. 

Speurtocht biodiversiteit Struin met je gezin, vriendje of vriendinnetje, buurjongen of meisje door het bos en doe de speurtocht! De speurtocht is leuk voor het hele gezin. Jonge kinderen kunnen op zoek naar de nummers en oudere kinderen kunnen de vragen beantwoorden, soms met hulp van papa of mama. Bij deze speurtocht moeten de kinderen begeleid worden door een volwassene.

  • 30-08-2024, 10:00 - 16:00

Contactinformatie
Kemphaanstraat
1358 AD Almere
info@stadennatuur.nl

Bel 036-5475050

Komm
zusammen!

Erleben Sie die Natur auf Stadslandgoed de Kemphaan!